Dnes jsme s dětmi vyrazily za tetou a strejdou na Orlík. Mají roztomilou chatičku s ještě krásnější zahradou, úžasná pohoda, posezení pod jabloní, na řece lodičky, ...
Tradičně jsme si přivezli domů "zelenou" výslužku: cuketu, patizón, kedluben, petrželku a jablíčka (a Kubík s Barunkou v pupíkách ostružiny a rybíz ☺☺☺).
Foťák ani děti nezahálely a když jsem začala dělat pořádek ve fotkách ... natírání houpačky, děti v bazénu, páteční grilování ...
... ke grilovanému masu jsme si udělali "šoulet".Já ho dělám buď s mraženým hráškem a nebo ho na jaře vyloupu z lusků.
- kroupy
- hrášek
- cibule
- česnek
- olivový olej
- sůl
- pepř
Dám vařit kroupy, nesolím (většinou je nestihnu ani namočit a vařím je asi 40 minut), hlídejte, jestli není potřeba dolít vodu ☺. Asi deset minut povařte v trošku osolené vodě hrášek. Na olivovém oleji osmahněte cibulku na kostičky a nasekaný česnek. Scezené kroupy propláchněte vodou a smíchejte s hráškem a orestovanou cibulkou a česnekem. Dosolte a dopepřete.
Dobrý je teplý i studený, ohřívaný druhý den ( s nakrájeným masem, které zbylo z grilování je ... mňam ... ☺☺☺ )
Dobrou chuť a přeji Všem krásnou neděli ♥♥♥
Žádné komentáře:
Okomentovat