sobota 9. srpna 2014

Šoulet, koupání, kytky a ... fotky


Dnes jsme s dětmi vyrazily za tetou a strejdou na Orlík. Mají roztomilou chatičku s ještě krásnější zahradou, úžasná pohoda, posezení pod jabloní, na řece lodičky, ...
Tradičně jsme si přivezli domů "zelenou" výslužku: cuketu, patizón, kedluben, petrželku a jablíčka (a Kubík s Barunkou v pupíkách ostružiny a rybíz ☺☺☺). 


Foťák ani děti nezahálely a když jsem začala dělat pořádek ve fotkách ... natírání houpačky, děti v bazénu, páteční grilování ... 









... ke grilovanému masu jsme si udělali "šoulet".Já ho dělám buď s mraženým hráškem a nebo ho na jaře vyloupu z lusků.
  • kroupy
  • hrášek
  • cibule
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
 Dám vařit kroupy, nesolím (většinou je nestihnu ani namočit a vařím je asi 40 minut), hlídejte, jestli není potřeba dolít vodu ☺. Asi deset minut povařte v trošku osolené vodě hrášek. Na olivovém oleji osmahněte cibulku na kostičky a nasekaný česnek. Scezené kroupy propláchněte vodou a smíchejte s hráškem a orestovanou cibulkou a česnekem. Dosolte a dopepřete. 
Dobrý je teplý i studený, ohřívaný druhý den ( s nakrájeným masem, které zbylo z grilování je ... mňam ... ☺☺☺ ) 





Dobrou chuť a přeji Všem krásnou neděli  ♥♥♥


Žádné komentáře:

Okomentovat