úterý 30. prosince 2014

Louskáček - Vánoční příběh

zdroj: http://www.narodni-divadlo.cz/cs/predstaveni/4598
 
Letos nám Ježíšek nadělil pod stromeček lístky na Louskáčka (mě se je nepodařilo sehnat :-). Kubík se moc těšil, Louskáčka už viděl a také četl Dickensovu "Vánoční koledu". Pro Barborku to byla letos premiéra - první dějství se stále ptala - proč, kdo, proč a co to je, ... druhé dějství by asi nejraději proběhala po jevišti a protančila, ale nakonec jsme ho zvládly také ☺ ☺ ☺



Balet P. I. Čajkovského Louskáček patří mezi stálice klasického repertoáru baletních souborů. Od své premiéry v roce 1892 prošel mnohými změnami v dramaturgickém i choreografickém pojetí, přesto jeho obliba u dětských i dospělých diváků stále vzrůstá.

Maďarský choreograf a někdejší umělecký šéf baletu Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf Youri Vàmos se nechal inspirovat pohádkou Charlese Dickense a představil verzi tohoto pohádkového baletu v novém nastudování. Příběh se odehrává v 19. století v Londýně a vypráví o kouzlu Vánoc, které proměňuje povahy lidí. Věříme, že tento titul obohatí vánoční atmosféru a bude krásným dárkem nejen pro naše malé diváky.












Louskáčka rozhodně vřele doporučuji, odpolední představení je nádherné i pro to, že Národní divadlo je plné holčiček v šatičkách a kluků v košilích třeba i s kravatami ... opravdu to za to stojí :-)




Přeji Vám zítra veselého Silvestra ♥♥♥  


 

2 komentáře:

  1. Hezký večer,
    narazila jsem na na Vaše povídání. Už dlouho uvažuji, že na Louskáčka vezmu dceru - bude jí 8. Soudě podle fotek máte děti asi mladší. Jak dlouhé je představení a vydrží to děti?
    Děkuji za odpověď, Monika

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý večer Moniko,
    našemu Kubovi je osm, vše zvládl v pohodě. Určitě doporučuji, odpolední představení pro děti jsou úžasná :-) Mi chodíme do první řady na balkon, aby děti hezky viděly. Jestli půjdete, dejte mi vědět, jak se Vám líbilo :-)
    Přeji hezké dny, Ivana

    OdpovědětVymazat